Om  
Jørgen Nue Møller
Jesper Nygård

Mindeord: Realdania-direktør Jesper Nygård om tidligere direktør i KAB Jørgen Nue Møller (77)

Tidligere direktør Jørgen Nue Møller er død, 77 år gammel. Administrerende direktør i Realdania Jesper Nygård skriver mindeord om den tidligere direktør i KAB og bestyrelsesformand i Realdania.

Foto: Privatfoto
Jesper Nygård

Min gode ven, mentor og et stort menneske er her ikke længere.

Jørgen var søn af en praktiserende læge og en husholdningslærer og voksede op i Aarhus. Selv blev han uddannet fra statskundskab på Aarhus Universitet.

Jørgens karriere startede i 1971 i Kommunernes Landsforening, hvor han avancerede helt op i direktionen, og i 1984 skiftede han til KAB – Bygge- og Boligadministration.

Han var drivkraften i samlingen og strømliningen af KAB’s mange virksomheder og institutioner og havde stor sympati for beboernes indflydelse og den spæde start af beboerdemokratiet i 1980’erne.

Han var dedikeret, arbejdsom, og et meget ordentligt menneske med en brændende interesse for samfundet – og ikke mindst boliger, arkitektur og finansiering. Efter KAB blev han i 1996 administrerende direktør for Dansk Arkitektur Center (DAC) frem til 2001.

Han blev bestyrelsesformand for Kreditforeningen Danmark i 1993, og i 2000 stod han som bestyrelsesformand for Foreningen RealDanmark for salget af Realkredit Danmark og BG Bank til Danske Bank. Dermed blev Realdania skabt, og Jørgen var i høj grad arkitekten bag.

Han lagde grundstenene til den nuværende filantropiske forening, og var i årene frem til 2007 central i udviklingen af det filantropiske arbejde, der var foreningens nye virke. Hans ambition var, at Realdania skulle gøre ting mulige i det byggede miljø, der ellers ikke var mulige, og han var til det sidste dybt engageret i foreningens arbejde.

Jørgen har også lagt kræfter i arealudvikling, censorarbejde, været formand for Fonden for Billige Boliger, Byggeriets Evalueringscenter, regeringens Ghetto-udvalg, Kuben Byg og næstformand i Danske Bank og meget, meget andet. Fra 2004 blev han adjungeret professor på CBS.

Jeg har arbejdet tæt sammen med Jørgen. Det har været en kæmpe fornøjelse. Og jeg har efterfulgt ham i nogle stillinger. Det har ikke været let. Han var både vidende og dygtig.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024