Overblik: Sådan vil transport- og energiaktører fremtidssikre elnettet

Danmarks elnet skal udvides, men målet sætter nye krav til netselskaberne. Inden sommerferien inviterede Altinget Energi og Forsyning derfor til debat om fremtiden for det danske elnet.

Med udvidelsen af Danmarks elnet anbefaler Forsyningstilsynet et tillæg, som skal dække selskabernes fremtidige meromkostninger til investeringer i elnettet.
Med udvidelsen af Danmarks elnet anbefaler Forsyningstilsynet et tillæg, som skal dække selskabernes fremtidige meromkostninger til investeringer i elnettet.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Sophie Bavnhøj

På kanten til sommerferien præsenterede Lars Aagaard (M), klima-, energi- og forsyningsminister, en bred politisk aftale om nye økonomiske rammer for elnetvirksomheder.

Inden da havde blandt andre de danske vognmænd længe efterspurgt et stabilt elnet, da de står over for et skift fra diesel til el. Men tilslutningen kræver massive investeringer i elnettet, som fører til ventetid.

Blandt andet derfor anbefalede Forsyningstilsynet tidligere på året, at politikerne indfører et tillæg, som skal dække selskabernes fremtidige meromkostninger til investeringer i elnettet.

Mens politikerne blev enige om aftalen, inviterede Altinget Energi og Forsyning derfor til debat og spurgte:

Erik ØstergaardErik Østergaard
Administrerende direktør, DTL Danske Vognmænd

"Nettilslutning må ikke blive en showstopper for el-lastbiler," skrev Erik Østergaard i sit første indlæg, der skød debatten i gang.

Læs DTL's første indlæg her.

"DTL hverken kan eller vil bestemme, om eller hvornår vognmændene skal investere i el-lastbiler," skrev Erik Østergaard i sit andet indlæg, hvor han svarede på kritik fra Green Power Denmark.

Læs DTL's andet indlægget her.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024