Regeringen åbner for plantebaseret alternativ i flere offentlige køkkener
SVM-regeringen vil arbejde videre med muligheden for at indføre et fast plantebaseret alternativ i de offentlige køkkener. Det vil ske i sammenhæng med en større handlingsplan for plantebaserede fødevarer, som ministeren satser på at præsentere inden sommer.
Andreas Arp
Journalist og redaktørDe offentlige køkkener skal i højere grad involveres i udbredelsen af plantebaserede fødevarer.
Det mener SVM-regeringen, der helt konkret åbner for at give flere danskere mulighed for at vælge det grønne kødfrie-alternativ på hospitaler og i de kommunale kantiner.
De offentlige køkkener skal med og arbejde med på den her dagsorden. Der kan være uddannelseskompetencer, der skal løftes, før at det kan lade sig gøre, men vejen er lagt i den retning, det er der ikke nogen tvivl om.
Jacob Jensen (V)
Fødevareminister
”Det skal kunne gennemføres rent praktisk, og det kunne derfor også være en mulighed at differentiere det som en begyndelse. For nogle små køkkener kan det måske være svært at overkomme et decideret krav, mens det kan give bedre mening at starte i de store køkkener som hospitalskøkkenerne, hvor der er noget volumen,” siger fødevareminister Jacob Jensen (V) og fortsætter:
”Men helt generelt er vejen, at de offentlige køkkener skal med og arbejde med på den her dagsorden. Der kan være uddannelseskompetencer, der skal løftes, før det kan lade sig gøre, men vejen er lagt i den retning, det er der ikke nogen tvivl om.”
Med meldingen fra ministeren fører regeringen dermed også en fødevarepolitisk stafet videre fra den tidligere S-regering.
Sammen med det daværende parlamentariske flertal besluttede den sidste forår at undersøge nærmere, hvad der skal til for at indføre et fast plantebaseret alternativ i de offentlige køkkener.
Fødevarestyrelsens undersøgelse blev færdig tidligere på året og viser især, at der er nødvendigt med efteruddannelse og opkvalificering af køkkenpersonale, hvis der skal stilles krav om et fast grønt alternativ.