Regeringen vil fastholde midlertidigt løft af humaniora og samfundsfag året ud

Igen i år bliver det midlertidige løft af taksterne på humanistiske og samfundsfaglige uddannelser forlænget.

Chris Lehmann

Opdateret 24/3 kl. 10:46 med kommentarer fra Christina Egelund.

Regeringen vil bruge 305 millioner kroner i 2023 på at videreføre det midlertidige økonomiske løft af uddannelserne inden for det humanistiske og samfundsfaglige område.

Det fremgår af regeringens finanslovsforslag for 2023 - En ansvarlig vej frem.

Siden 2010 har der på hver finanslov været afsat midler til at højne kvaliteten på netop de uddannelser, fordi en rapport fra konsulenthuset McKinsey konkluderede, at netop de uddannelser var underfinansierede.

"Vi er isoleret set glade for at det bliver forlænget. Det er vi. Tak til ministeren for det. Det er halvdelen af landets universitetsstuderende, der er berørt af takst et. Skrottede man forhøjelsen, ville det betyde større hold, færre timer og mindre forskningsdækning og mindre feedback," siger han.

I en skriftlig kommentar til Altinget siger uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund:

"Nu har vi i første omgang prioriteret 300 mio. kr. til at føre takstforhøjelsen videre for 2023. Det er noget af det første, regeringen har prioriteret. Det er for at skabe sikkerhed for uddannelserne og af hensyn til kvaliteten af uddannelserne."

I januar 2022 indgik den daværende regering en aftale med DF, SF, RV og Kristendemokraterne, som gjorde takstløftet permanent. Finansieringen af den aftale - en sanering af erhvervsstøtteordninger - blev dog aldrig afklaret, og flertallet bag aftalen er nu bortfaldet.

Derfor kan sektoren så se frem til endnu en etårig forlængelse af det økonomiske løft.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024