Stor udskiftning på ledelsesgangene i Forsvarsministeriets koncern

Ikke mindre end otte centrale chefstillinger i Forsvaret og Forsvarsministeriet skal besættes i de kommende måneder.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Andreas Krog

Der er lige nu ved at blive skiftet ud på syv chefstillinger i Forsvarsministeriets koncern samt fundet en person til en genoprettet meget central stilling.

Hvis vi starter med den sidste først, så blev det sidste år besluttet, at stillingen som koncernstyringsdirektør skulle genoprettes.

Sådan en havde Forsvarsministeriet fra reorganisering af Forsvaret i 2014 frem til december 2019, da daværende forsvarsminister Trine Bramsen (S) hjemsendte den daværende koncernstyringsdirektør Per Pugholm Olsen.

Hjemsendelsen kom som en konsekvens af det regnskabsrod i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, som Statsrevisorerne og Rigsrevisionen rykkede ud med skarp kritik af.

{{toplink}}
Altinget logoForsvar og Beredskab
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar og beredskab kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forsvar og Beredskab

Læs også

Koncernstyringsdirektøren havde til opgave at styre Forsvarsministeriets koncern med departementet i København og de otte styrelser spredt ud over landet. Lige fra Ballerup til Hjørring og Vordingborg.

Sagen viste med al tydelighed, at koncernstyringsdirektøren havde en vigtig rolle som manden med det store overblik. Trine Bramsen valgte dog de facto at nedlægge stillingen ved ikke at ansætte en ny direktør.

Godt tre år senere kom Statsrevisorerne og Rigsrevisionen så banen igen med skarp kritik. Denne gang af økonomistyringen i Forsvarsministeriets koncern. En styring, som tidligere havde været en af koncernstyringsdirektørens væsentligste arbejdsopgaver.

Men sådan en havde man ikke haft i tre år. Og adskillige kilder pegede på, at det var en af de væsentligste forklaringer på, at økonomistyringen sejlede.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024