Udlændingestyrelsen skal afskedige op mod 80 medarbejdere

Udlændingestyrelsen skal igennem en afskedigelsesrunde, der kan berøre op mod 80 medarbejdere. "En tung dag," udtaler direktør i Udlændingestyrelsen, Niels Henrik Larsen.

Niels Henrik Larsen har været direktør for Udlændingestyrelsen siden 2019 og var før det afdelingschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet. 
Niels Henrik Larsen har været direktør for Udlændingestyrelsen siden 2019 og var før det afdelingschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Økonomien for 2024 hænger ikke sammen for Udlændingestyrelsen.

Og det kan betyde afskedigelser for op mod 80 medarbejdere, fortalte Udlændingestyrelsen i sidste uge i en pressemeddelelse.

”Ændringerne i vores budgetter for 2024 betyder desværre, at vi – på trods af de bestræbelser, vi har gjort for at finde besparelser på andre måder – nu må indlede en afskedigelsesrunde for at få økonomien og opgaveløsningen til at hænge sammen," udtaler direktør Niels Henrik Larsen.

Det er forventningen, at der på Udlændingestyrelsens almindelige driftsområde skal afskediges cirka 45-50 medarbejdere, og at der i Koncern It, der betjener hele ministerområdet og organisatorisk er placeret i Udlændingestyrelsen, skal afskediges cirka 20-30 medarbejdere. 

Det er aldrig nemt at skulle sige farvel til gode medarbejdere.

Niels Henrik Larsen
Direktør, Udlændingestyrelsen

"Det er aldrig nemt at skulle sige farvel til gode medarbejdere, og derfor er det også en tung dag for mig i dag," siger Niels Henrik Larsen i pressemeddelelsen fra den 16. januar. 

Baggrunden for afskedigelserne er, at der skal foretages en række budgettilpasninger på styrelsens område. Derudover har der de senere år været et merforbrug på it-området, og der er derfor behov for at skabe økonomisk balance på området. 

"Vi vil løbende foretage de nødvendige prioriteringer for at sikre en fortsat stabil drift af styrelsens kerneopgaver og tage initiativer med henblik på at reducere betydningen for styrelsens serviceniveau og sagsbehandlingstider mest muligt,” lyder det fra Niels Henrik Larsen.

Fakta

Om Udlændingestyrelsen

Udlændingestyrelsen er en styrelse under Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Udlændingestyrelsen behandler blandt andet sager om asyl, familiesammenføring, visum, permanent ophold og pas.

 
{{toplink}}

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024