Ugen i dansk politik: Stor samrådsuge i vente for regeringen
I løbet af ugen skal en række af regeringens ministre befinde sig i den varme samrådsstol. FOA's kongres løber af stablen, og så er der åben høring om koranloven. Altinget giver dig et overblik over den kommende uge i dansk politik.
Sebastian Vidkjær Stone
ResearcherDet fremgik i en tidligere version af ugens overblik over dansk politik, at Folketinget skulle tage stilling til en undersøgelseskommission i våbensagen fremsat af Nye Borgerlige. Beslutningsforslaget er dog blevet trukket tilbage. Det er rettet mandag 20. november klokken 15.40. Altinget beklager fejlen.
Det er blevet mandag igen, og en ny uge i dansk politik tager sin begyndelse.
I Aalborg bliver Mona Striib genvalgt som formand for FOA, og Dansk Erhverv inviterer til topmøde om biosolutions.
Det bliver en travl uge for en række af regeringens ministre. Hele seks ministre er nemlig kaldt i samråd af deres parlamentariske kolleger om alt fra ansigtsgenkendelsesteknologi til demonstrationer i de københavnske gader.
Altinget præsenterer dig her for et overblik over den kommende uge i dansk politik.
Mandag
- I løbet af hele dagen bliver FN's Børnekonvention markeret. Red Barnet markerer det med Børnerettighedsdagen, og Unicef gør det med Børnenes dag. Blandt andet vil der i løbet af dagen være oplæg og debat i FN Byen i København.
- Klokken 09.00 er KL vært for sit årlige integrationstræf, som man arrangerer sammen med Styrelsen for Integration og Rekruttering - også kendt under navnet Siri. På dagsordenen er blandt andet, hvordan man får flere flygtninge og indvandrere ud på arbejdsmarkedet. Træffet løber af stablen i Odense.
- Klokken 09.00 udgiver Danmarks Statistik en rapport, der ser nærmere på befolkningens udvikling i det forgangne år.
- Klokken 10.30 afholder FOA kongres i Aalborg. Øverst på dagsordenen er valget som forbundsformand. Der er kun en enkelt kandidat i spil, og det er den siddende formand, Mona Striib.
- Klokken 13.00 byder Dansk Erhverv indenfor til et topmøde om biosolutions. Blandt deltagerne finder man erhvervsminister Morten Bødskov (S) og iværksætter og tidligere minister, Tommy Ahlers. Ønsket er at sætte fokus på Danmarks position inden for området.
Tirsdag
- Klokken 12.30 afholder Akademiet for Tekniske Videnskaber et topmøde, der centrerer sig om teknologi. Teknologiområderne, der er kritiske for Danmarks konkurrenceevne og velstand er blandt dagsordenens punkter.
- Klokken 13.15 er udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) kaldt i samråd. Han skal redegøre for regeringens holdning til eksempler fra den seneste tids demonstrationer i forhold til konflikten i Gaza, hvor der har været tilråb med støtte til terrororganisationer. Samrådsspørgsmålet er stillet af Dansk Folkepartis Mikkel Bjørn.
- Klokken 14.00 skal indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) indfinde sig i samråd. Spørgsmålene kommer til at kredse sig om den almene praksis.
Onsdag
- Klokken 09.00 holder Folketingets Retsudvalg åben høring om koranloven. Det er Retsudvalget, der behandler lovforslaget, som har til hensigt at forbyde utilbørlig behandling af religiøse skrifter.
- Klokken 13.00 er der spørgetime med en række ministre i folketingssalen.
Torsdag
- Klokken 09.00 udkommer Biodiversitetsrådets med deres årsrapport. Anledningen bliver markeret med en offentlig konference på Christiansborg, hvor en række aktører er inviteret for at tale om, hvordan arbejdet med biodiversitet skrider frem.
- Klokken 10.30 er skatteminister Jeppe Bruus (S) i samråd om højere administrative bøder i skattesager.
- Klokken 11.30 indfinder Jeppe Bruus' socialdemokratiske ministerkollega Peter Hummelgaard sig også på Christiansborg. Justitsministeren skal nemlig i samråd om anvendelsen af ansigtsgenkendelsesteknologi, hvor han skal forholde sig til Rigspolitiets anvendelse af teknologien. Det er Digitaliserings- og it-udvalget, der har indkaldt ministeren i samråd.
- Klokken 13.00 er det beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads (S) tur til at befinde sig i den varme samrådsstol. Beskæftigelsesudvalget har indkaldt ministre til et samråd om arbejdsvilkårene i hotel- og restaurationsbranchen.
- Klokken 13.00 er det blevet social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theils (S) tur til samråd. Socialudvalget har bedt ministeren redegøre for, om regeringen planlægger at iværksætte nye initiativer på baggrund af en udsendelse på TV 2.
Fredag
- Klokken 12.00 byder Dansk Industri, Dansk Sundhed og Velfærd, Kraka og Altinget på en velfærdskonference. Det foregår Christiansborg, hvor de store spørgsmål om den danske velfærd søges besvaret.
Lørdag og søndag
- Weekenden står efter en længere periode med politiske landsmøder ikke i denne omgang i den politiske verdens stjernetegn.