Om  
Mads Albertsen
Messoud Ashina
Isabelle Augenstein

Videnskabernes Selskab vælger 18 nye medlemmer

Det mere end 280 år gamle selskab har valgt 18 nye medlemmer, der nu kan deltage i arbejdet med at sikre gode vilkår for forskere og forskning i Danmark.

Amalie Skourup Juul Jensen

Interesseorganisationen Videnskabernes Selskab har fået 18 nye medlemmer til deres Naturvidenskabelige Klasse.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

{{toplink}}
Læs også

Videnskabernes Selskabs 18 nye medlemmer spænder over professorer og lektorer fra danske universiteter som alle arbejder indenfor et naturvidenskabeligt felt.

Videnskabernes Selskab har til formål at styrke videnskabernes stilling i Danmark ved at være både en samarbejdsorganisation og et mødested for forskere.

Selskabet er opdelt i to klasser som hvert år på skift vælger nye medlemmer. De to klasser er den Naturvidenskabelige Klasse og den Humanistisk-samfundsvidenskabelige Klasse, hvor det er i den førstnævnte de 18 nyvalgte medlemmer skal indtræde.

Af selskabet nye medlemmer er valgt 12 ordinære medlemmer, samt seks korrensponderende medlemmer.

Forskellen herimellem er, at ordinære medlemmer har fast bopæl eller fast ansættelse i Danmark. Modsat er korresponderende medlemmer udenlandske statsborgere, uden fast bopæl eller ansættelse i Danmark.

De nye ordinære medlemmer er:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024