Analyse af 
Erik Holstein

De skarpe kanters triumf

ANALYSE: Thornings skattesag fuser ud, og ikke meget tyder på, at Løkke har nok ammunition til at indhente udfordreren i slutspurten. Valgkampen har belønnet de klare profiler, men Enhedslistens enorme succes bunder også i flere års grundig forberedelse.
Både Løkke og Thorning er glimrende duellanter, som her på DR søndag aften. Men Løkke får ikke erobret det overtag i duellerne, han har så hårdt brug for.
Både Løkke og Thorning er glimrende duellanter, som her på DR søndag aften. Men Løkke får ikke erobret det overtag i duellerne, han har så hårdt brug for.Foto: DR
Erik Holstein

Enhedslisten har et potentiale på op til ti procent af stemmerne. Men skulle det potentiale udfoldes, var det nødvendigt at komme væk fra det sekteriske image. Partiet skulle ikke længere forbindes med makro-veganere i lilla sweatere, partiet skulle være "mindre mærkeligt", som en af strategerne formulerede det.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget|Christiansborg

Helle Thorning-Schmidts skattesag er ikke blevet den game changer, nogen havde håbet.

Sagen blev breaket præcis den dag, hvor Thorning (S) først skulle i debat med Løkke (V) og derefter præsentere sit partis program. Thorning var tydelig rystet i starten, men hun holdt sig på benene.

Timingen kan naturligvis være et rent tilfælde. Ligesom det kan være helt tilfældigt, at den tidligere spindoktor i Skatteministeriet Peter Arnfeldt ifølge Ekstra Bladet er rejst til Lapland - uden for mobildækning - og først kan afhøres om sit eventuelle kendskab til lækket af Thornings sag efter valget. Peter Arnfeldt, som noget overraskende er en af de få af regeringens rådgivere, der ikke var hyret til at deltage i valgkampen - og derfor var i stand til at rejse uden for civilisationen på et heldigt tidspunkt.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024