Analyse af 
Erik Holstein

Fejllæsninger af udlændingedagsordenen

ANALYSE: VKO mistede teten i udlændingepolitikken, fordi de sidste års initiativer ikke blev set som svar på vælgernes problemer. Til gengæld er den nye regerings udlændingeretorik så domineret af Radikales holdninger, at den risikerer at skræmme blå socialdemokrater væk.
Udlændingepolitikken er fortrængt fra dagsordenen af den økonomiske krise, men har potentialer til igen at afgøre valg. Her kan den fælles front i regeringen vise sig at få alvorlige strategiske konsekvenser for S og SF.
Udlændingepolitikken er fortrængt fra dagsordenen af den økonomiske krise, men har potentialer til igen at afgøre valg. Her kan den fælles front i regeringen vise sig at få alvorlige strategiske konsekvenser for S og SF.
Erik Holstein

Mange af stramningerne frem til 2010 fremstod som svar på konkrete problemer i hverdagen. Pointsystemet for familie-sammenføringer og grænse-bommene blev derimod ikke set som relevante svar på påtræng-ende problemer, men blot som en efterhånden rituel betaling til Dansk Folkeparti.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget | Christiansborg

Det hører til sjældenhederne, at en kronik begået af tre af Thorning-regeringens ministre fører til rene jubelscener i Dansk Folkeparti. Men det var ikke desto mindre, hvad der skete søndag den 15. januar, hvor justitsminister Morten Bødskov (S), skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) og uddannelsesminister Morten Østergaard (R) i Berlingske offentliggjorde en fælles kronik om værdikampen.

Det er ikke svært at få øje på årsagen til, at DF-leder Pia Kjærsgaard den søndag dansede en mindre krigsdans af glæde. For kronikken har en fundamentalt anderledes retorik end den, S og SF har anvendt i hele sidste valgperiode.

Det var en kronik, der kunne være skrevet for 15 år siden i den gamle SR-regerings tid. Den mislykkede integration beskrives som et resultat af en "ekskluderende" politik fra Venstre og Dansk Folkeparti, mens der ikke er antydning af kritik af fundamentalisme, indvandrerbander og manglende integrationsvillighed i indvandrerkredse. Man har med omhu undgået at nævne Konservative i kronikken.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024