Analyse af 
Erik Holstein

Første halvlegs vindere og tabere

ANALYSE: SF gik ind i valgkampen med en alt for defensiv strategi, mens Radikale profiterer af, at S-SF er bundet af taktiske hensyn. Løkke har været bemærkelses-værdig usynlig på den landspolitiske arena. Efterlønnen ventes for alvor at holde sit indtog i valgkampens anden halvleg.
And the winner is: De Radikale. Margrethe Vestager har kørt superstærkt i valgkampens første ti dage. Men spekulationerne om, at Vestager kan blive statsminister, grænser til det latterlige. For det vil kræve, at også Dansk Folkeparti peger på hende.
And the winner is: De Radikale. Margrethe Vestager har kørt superstærkt i valgkampens første ti dage. Men spekulationerne om, at Vestager kan blive statsminister, grænser til det latterlige. For det vil kræve, at også Dansk Folkeparti peger på hende.Foto: Altinget/Rasmus Nielsen
Erik Holstein

Søvndals udtalelser om 24-års-reglen blev set som et forsøg på at glæde baglandet. Men det var det ikke. Der var tale om en regulær fejl.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget|Christiansborg

Holder SF hjem, og lykkes det igen at skabe tvivl om oppositionens udlændingepolitik?

Det er to af de helt afgørende spørgsmål i valgkampens anden halvleg. For ganske vist er rød blok stadig foran i samtlige meningsmålinger, men der har vist sig svagheder i den røde lejr, som måske kan udnyttes af de borgerlige i valgkampens slutfase.

Det var ventet, at SF - med en formand, der elsker at føre valgkamp og et stærkt rådgiverhold - ville boltre sig efter den valgudskrivelse, partiet har sukket efter det sidste halvandet år. Men valgkampens første fase har ikke ligefrem været en succesoplevelse for partiet.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024