Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent
Analyse af 
Thomas Lauritzen

EU’s nye ledelse bliver forsinket, mens frygten for Trumps comeback ulmer

Den næste EU-Kommission med Ursula von der Leyen, Dan Jørgensen & Co. kan næppe realistisk sætte sig ved roret før i december eller efter nytår, og den vil derfor ikke være på plads før USA’s skæbnesvangre præsidentvalg i november.

Selv om Ursula von der Leyen smilede høfligt til Donald Trump ved World Economic Forum i Davos, Schweiz, tilbage i 2020, så håber hun ikke at se ham vende tilbage som præsident i år.
Selv om Ursula von der Leyen smilede høfligt til Donald Trump ved World Economic Forum i Davos, Schweiz, tilbage i 2020, så håber hun ikke at se ham vende tilbage som præsident i år.Foto: Evan Vucci/AP/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

BRUXELLES: Selv om den næste amerikanske præsident først tager plads i Det Hvide Hus i januar næste år, så vil udfaldet af USA’s valg få enorm indflydelse på europæisk politik straks efter valgdagen 5. november dette år. Især hvis resultatet bliver et comeback til Republikanernes Donald Trump.

Selv Demokraternes Kamala Harris vil være en ny oplevelse for de europæiske ledere, hvis hun bliver præsident, for hendes transatlantiske politik er aldrig blevet testet for alvor. Men langt, langt den største bekymring er Trump. Ingen er i tvivl om, at hvis han vender tilbage som den vestlige verdens uforudsigelige leder, så får Europa brug for seriøs krisestyring.

I Bruxelles har politikere, diplomater og eksperter i EU og Nato allerede længe arbejdet på fortrolige planer for, hvordan krisen kan inddæmmes, hvis en genvalgt Donald Trump undsiger forsvarsalliancen eller udløser en handelskrig med Europa.









Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024