Flere end hver anden er varslet fyret, og de er nedlagt som selvstændig institution: “Det er ekstremt hårdt"

Danmarks Akkrediteringsinstitution skal sige farvel til over halvdelen af de ansatte, mens resten bliver overført til et kontor i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Dermed forsvinder også uafhængigheden. Det rammer kollegaerne hårdt, fortæller Mads Hareskov Jørgensen, der er suppleant som tillidsrepræsentant.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) og finansminister Nicolai Wammen (S) præsenterer regeringens finanslovsforslag for 2025, der nu betyder, at flere end hver anden ansatte i Danmarks Akkrediteringsinstitution står til at miste jobbet. 
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) og finansminister Nicolai Wammen (S) præsenterer regeringens finanslovsforslag for 2025, der nu betyder, at flere end hver anden ansatte i Danmarks Akkrediteringsinstitution står til at miste jobbet. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Få dage før regeringen i slutningen af august fremlagde sit finanslovsforslag, blev alle de ansatte i Danmarks Akkrediteringsinstitution indkaldt til et fælles personalemøde.

“Vi får at vide, at der vil komme denne her udmelding om, at der skal reduceres med 1.000 årsværk i staten, og at vi bliver relativt hårdt ramt, fordi det drejer sig om cirka 20 årsværk, der skal nedlægges,” fortæller Mads Hareskov Jørgensen, der er suppleant som tillidsrepræsentant.

Dermed bliver mere end hver anden af de nuværende 37 ansatte berørt.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024