Heunicke tillader jagt, fiskeri og anlæg i nye naturområder på havet: ”Det er ikke intentionen med streng beskyttelse”

Der er for mange muligheder for aktivitet i nyligt udpegede områder til streng beskyttelse, lyder det fra flere eksperter, der ikke mener, det lever op til EU’s kriterier. Vi har afvejet en lang række hensyn, lyder det fra miljøministeren.

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Der gives simpelthen lov til for meget.

Sådan lyder kritikken fra flere eksperter efter, at regeringen og et bredt flertal i Folketinget for nylig har udpeget de to nye havområder som såkaldt ”strengt beskyttede”. 

Vi har afvejet en lang række hensyn, når vi har besluttet, hvilke restriktioner der er blevet indført, eksempelvis muligheden for, at vi kan have et aktivt friluftsliv på havet,

Magnus Heunicke (S)
Miljøminister

”Det er ikke intentionen med streng beskyttelse. For der bliver tilladt aktiviteter i områderne, som kan have en negativ effekt på biodiversiteten. Det er vigtigt, at disse aktiviteter som udgangspunkt undgås,” siger Signe Normand, der er professor i biodiversitet ved Aarhus Universitet og formand for Biodiversitetsrådet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024