Overblik: Se landenes bud på nye EU-kommissærer her

Nu mangler kun en stor håndfuld af EU’s 27 lande at stille med et bud på en ny EU-kommissær. Her kan du se kandidaterne.

Én af de ganske få kvinder, der hidtil er blevet indstillet til en plads i Ursula von der Leyens (t.v.) næste EU-Kommission, er estiske Kaja Kallas (t.h.), der står til at blive EU's næste udenrigschef. Ud over de to er der kun fire andre kvindelige kandidater blandt de pt. 20 kandidater.
Én af de ganske få kvinder, der hidtil er blevet indstillet til en plads i Ursula von der Leyens (t.v.) næste EU-Kommission, er estiske Kaja Kallas (t.h.), der står til at blive EU's næste udenrigschef. Ud over de to er der kun fire andre kvindelige kandidater blandt de pt. 20 kandidater.Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Mens den danske regering stadig lurepasser om, hvem der skal være Danmarks næste EU-kommissær, har 20 ud af EU’s 27 regeringer sat navn på deres kandidat til en plads i toppen af EU-hierarkiet de næste fem år.

Heraf er kun seks kvinder. Det sætter kommissionsformand Ursula von der Leyens ambition om kønsbalance i sin næste Kommission under voldsomt pres.

Landene har indtil den 30. august til at melde deres bud ind, før von der Leyen kan lægge sin endelige kommissærkabale og fordele de gode og mindre gode poster.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024