Ny EU-Kommission: Arbejdsmarkedets parter frygter stadig indblanding i den danske model

Selv om den nye EU-Kommission ikke lægger op til nye direktiver om løn, frygter arbejdsmarkedets parter stadig, at Bruxelles vil angribe den danske model. 

Formanden for EU-Kommissionen har i sine politiske pejlemærker blandt andet lagt op til at styrke europæernes sociale rettigheder og job med gode løn- og arbejdsvilkår. Derfor er der stadig risiko for indblanding i den danske model, lyder det fra arbejdsmarkedets parter. 
Formanden for EU-Kommissionen har i sine politiske pejlemærker blandt andet lagt op til at styrke europæernes sociale rettigheder og job med gode løn- og arbejdsvilkår. Derfor er der stadig risiko for indblanding i den danske model, lyder det fra arbejdsmarkedets parter. Foto: Det belgiske EU-formandskab
Rikke Brøndum

Der er stadig grund til at være på vagt og beskytte den danske model fra politisk indblanding fra Bruxelles.

Også selv om den nye EU-Kommissionen ikke i første omgang har tænkt sig at fremsætte nye direktiver om løn efter det kontroversielle mindstelønsdirektiv i sidste periode.

Sådan lyder vurderingen fra arbejdsmarkedets parter efter kommissionsformand Ursula Von Der Leyen har fremlagt sine politiske pejlemærker, som blandt andet skal sikre gode arbejdsvilkår for alle i en økonomisk turbulent tid.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024