Advarsler imod at stoppe forskning i opioider og andre rusmidler gør indtryk. Men socialområdet skal også spare, siger Hæstorp

Det kan ikke undgås at gå ud over konkrete institutioner og opgaver, når regeringen vil reducere antallet af årsværk i staten med 1000, ifølge socialministeren.

Advarslerne mod at fjerne støtten til Center for Rusmiddelforskning gør indtryk på socialminister Sophie Hæstorp Andersen, skriver hun i et nyt svar til Folketinget.
Advarslerne mod at fjerne støtten til Center for Rusmiddelforskning gør indtryk på socialminister Sophie Hæstorp Andersen, skriver hun i et nyt svar til Folketinget.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Regeringens planer om at reducere antallet af statslige ansatte kommer til at gå udover konkrete indsatser og medarbejdere. Og det kan ikke undgås også at ramme socialområdet.

Sådan lyder det i et nyt folketingssvar fra socialminister Sophie Hæstorp Andersen (S).

Det kan ikke undgås, at det går ud over konkrete opgaver, institutioner og medarbejdere, når vi som regering ønsker at nedbringe omfanget af årsværk i staten. Det gælder også på social- og boligområdet.

Sophie Hæstorp Andersen
Social- og boligminister, Socialdemokratiet

Her bliver ministeren spurgt til kritikken af planen om at fjerne tilskuddet til Center for Rusmiddelforskning, der har været et af de mest udskældte socialpolitiske forslag fra det sparekatalog, hvor regeringen har anvist, hvordan de vil reducere antallet af statslige ansatte med 1000 årsværk. 

En beslutning som betyder, at forskningscentret nu er lukningstruet.

Og selvom det gør indtryk på ministeren, at 19 sociale organisationer har advaret om ”uoverskuelige konsekvenser” ved at lukke rusmiddelforskningscentret, står hun ikke umiddelbart klar med nogen redningskrans.

”Som minister gør det naturligvis indtryk på mig, når en række fremtrædende organisationer på socialområdet finder anledning til at rejse bekymringer om konkrete regeringsbeslutninger,” skriver socialministeren og uddyber senere:

”Det kan ikke undgås, at det går ud over konkrete opgaver, institutioner og medarbejdere, når vi som regering ønsker at nedbringe omfanget af årsværk i staten. Det gælder også på social- og boligområdet.”

{{toplink}}

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024