Lidegaard vil tilbageerobre menneskerettigheds-debat fra DF

NYT RÅD: Regeringen opretter et nyt råd i Udenrigsministeriet, der skal koordinere indsatsen for menneskerettigheder. Jurister og paragrafer har fyldt for meget i debatten, lyder det fra udenrigsminister Martin Lidegaard (R).

Foto: Udenrigsministeriet
Kasper Frandsen

Forslag fra Dansk Folkeparti på udlændinge- og retsområdet er for ofte afvist med, at det er i strid med paragrafer i de internationale menneskerettigheder.

Det mener udenrigsminister Martin Lidegaard (R), der ifølge Kristeligt Dagblad fortryder, at jurister og paragraffer har præget den debat.

Derfor lancerer regeringen en ny strategi på hele menneskerettighedsområdet, hvor blandt andet alt arbejde med menneskerettigheder skal koordineres i et centralt embedsmandsudvalg under Udenrigsministeriet.

"Der har været en tilbøjelighed til, at vi diskuterer menneskerettigheder som ren jura. Noget, vi går op i, fordi nogle konventioner og traktater siger, at vi skal," siger Martin Lidegaard til avisen og fortsætter:

Jeg er træt af at overlade den politiske del af debatten om menneskerettighederne til Dansk Folkeparti og til det synspunkt, at vi ikke skal lade nogen diktere os noget.

Martin Lidegaard (R)
Udenrigsminister

"Og jeg er træt af at overlade den politiske del af debatten om menneskerettighederne til Dansk Folkeparti og til det synspunkt, at vi ikke skal lade nogen diktere os noget. Menneskerettigheder handler om politik, ikke om jura. Det handler om, hvilket liv vi vil leve.”

Udvalget skal én gang årligt samle op på udviklingen herhjemme, hvad enten det handler om børns rettigheder, handicappedes forhold eller diskrimination og forfulgte mindretal.

Den første rapport ligger klar inden for et par måneder, og den vil blive taget op til en generel politisk debat i folketingssalen. En procedure, der skal være en årligt tilbagevendende begivenhed, lyder det fra ministeren.

Rapporten kan komme til at indeholde en oversigt over de klager, der har været over Danmark, for eksempel fra enkeltpersoner eller fra interesseorganisationer.

En demokratisk udfordring

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024