Rigspolitiet advarer regeringen mod højere fartgrænser

SIKKERHED: Rigspolitiet advarer mod at hæve fartgrænsen for campingvogne og andre påhængskøretøjer på motorvejene, da det øger risikoen for uheld. Bekymringen deles af forskere. Transportminister Hans Christian Schmidt (V) er ikke bekymret.

Hans Christian Schmidt (V) understreger, at lovforslaget om Tempo 100-ordningen bygger på 17 års god erfaring fra Tyskland.
Hans Christian Schmidt (V) understreger, at lovforslaget om Tempo 100-ordningen bygger på 17 års god erfaring fra Tyskland.Foto: Jens Honoré
Emma Qvirin Holst

Regeringen vil hæve fartgrænsen for campingvogne og andre påhængskøretøjer til 100 km/t på motorvejen.

Det advarer Rigspolitiet mod.

Det fremgår af politiets høringssvar til lovforslaget, hvor man skriver, ”at en ændring af hastighedsgrænsen efter Rigspolitiets vurdering kan øge antallet af overhalinger, hvilket kan medføre en forøget risiko for faresituationer eller uheld”.

Rigspolitiet skriver samtidig, at man ikke vil tale imod lovforslaget, hvor der henvises til tidligere drøftelser med en række styrelser og Justitsministeriet. 

”Rigspolitiet skal som oplyst under disse drøftelser overordnet ikke udtale sig imod forslaget,” lyder det.

Det var ikke muligt at få en uddybelse på høringssvaret fra Rigspolitiet.

Lovforslaget giver mulighed for, at campingvogne og andre påhængskøretøjer kan køre 100 km/t på motorvejen i stedet for de i dag tilladte 80 km/t.

Ændringen består af en såkaldt Tempo 100-ordning, der tager udgangspunkt i den model, der bruges i Tyskland. Det betyder, at ens påhængskøretøj skal leve op til nogle bestemte tekniske betingelser, hvis man vil øge farten til 100 km/t på motorvejen i stedet for 80.

Forskere advarer også mod højere fart
Ligesom Rigspolitiet advarer Transportforskningsgruppen ved Aalborg Universitet og DTU Transport mod at hæve fartgrænsen. Det skyldes, at man kan risikere, at det fører til flere uheld.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024