Økonomiaftale koster København 100 millioner

TILSKUD: Regeringen og KL's aftale om at fordele det særlige likviditetstilskud efter nye principper gør, at blandt andet København får mindre, mens andre får mere. Se konsekvenserne her.

Kim Rosenkilde
Fakta
Der er i 2015 fastsat et balancetilskud med henblik på at sikre balance mellem de samlede udgifter og indtægter for kommunerne under ét. Derudover ydes der et ekstraordinært tilskud i 2015 på 3 mia. kr. 

Heraf fordeles 2 mia. kr. som grundtilskud til alle kommuner, og 1 mia. kr. på baggrund af 
kommunernes grundlæggende økonomiske vilkår.

Kilde: Aftale om kommunernes økonomi for 2015

Det såkaldte ekstraordinære balancetilskud på tre milliarder kroner er i 2015 i højere grad målrettet kommuner, som er økonomisk udfordret.

Med aftalen om kommunernes økonomi for 2015 blev KL og regeringen enige om, at en tredjedel af tilskuddet skulle fordeles på baggrund af kommunernes ”grundlæggende økonomiske vilkår.” De sidste to milliarder vil fortsat blive fordelt over en bred karm til kommunerne med udgangspunkt i den enkelte kommunes indbyggertal.

Målet med den nye fordeling er at sikre, at en større del af midlerne går direkte til de kommuner, som har det største behov.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024