Overblik: Sådan ser EU-kandidater på miljøområdet

Grønne krav for landbruget og naturgenopretning har den seneste tid skabt debat i EU. Forud for europaparlamentsvalget spurgte Altinget Miljø derfor danske kandidater, hvad der står øverst på deres dagsorden for miljøområdet.

Miljø og klima er de vigtigste emner, som Europa-Parlamentet bør tage sig af, mener 45 procent af de danske vælgere i en måling af Epinion for Altinget og DR forud for europaparlamentsvalget.
Miljø og klima er de vigtigste emner, som Europa-Parlamentet bør tage sig af, mener 45 procent af de danske vælgere i en måling af Epinion for Altinget og DR forud for europaparlamentsvalget.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Sophie Bavnhøj

Op til europaparlamentsvalget var miljø og klima de emner, som toppede danske vælgers dagsorden. På trods af danskernes interesse har det grønne område skabt intense debatter i EU i den seneste mandatperiode.

EU-Kommissionen har blandt andet præsenteret en pakke, der lemper flere grønne krav i landbrugspolitikken, EU's længe ventede og debatterede lov om naturgenopretning er blevet sat i bero, og Kommissionen har trukket et lovforslag om mere bæredygtigt brug af pesticider tilbage.

Altinget Miljø inviterede derfor danske kandidater til europaparlamentsvalget til debat og spurgte, hvad der står øverst på deres dagsorden for miljøområdet – og hvordan vil de konkret gøre planerne til virkelighed.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024