Stine Brix
svarer
Ellen Trane Nørby

Stine Brix (EL) spørger sundhedsministeren, hvordan ministeren vil sørge for, at det bliver muligt for alle de mennesker, der skal have lavet en lægeerklæring for at få en dispensation, at faktisk få én lægeerklæring, i lyset af at der er udbredt lægemangel

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 213, Spørgsmål 37
Sidste gang der var tolkegebyr (2011) blev det bremset af Regionsformand Bent Hansen fordi det var administrativt dyrt og at omkostningerne ikke stod mål med hensigten og at gebyret skabte ulighed – regionerne har nu gentaget denne kritik. Ministeren bedes kommentere på den kritik, der er rejst af Danske Regioner, der jo netop er sat til at styre sundhedsvæsnet.

Svar fra onsdag den 9. maj 2018
Det er efter regeringens opfattelse ikke rimeligt, at det offentlige skal afholde store udgifter til tolkebistand, herunder til udlændinge, der har haft bopæl i Danmark i flere år. Derfor er det også efter regeringens opfattelse helt rimeligt, at der stilles krav om betaling af et gebyr for tolkebistand til personer, der har været bosat i Danmark i mere end 3 år, og som har behov for tolkebistand i forbindelse med behandling hos alment privatpraktiserende læge og privatpraktiserende speciallæge samt behandling på sygehus.

Som det fremgår af bemærkningerne til lovforslaget, er det Sundheds- og Ældreministeriets forventning, at lovforslaget i begrænset omfang vil have administrative konsekvenser for det offentlige.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024