Mattias Tesfaye
svarer
Inger Støjberg

Mattias Tesfaye (S) spørger udlændinge- og integrationsministeren, om opholdstilladelser

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 239, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for om det forhold, at ministeriet i bemærkningerne til L 239 afsnit 6.1 om udlændingelovens § 9 a, stk. 2, nr. 11 vurderer, at gruppen af udlændinge, der har haft midlertidigt ophold efter udlændingelovens §

7, stk. 3, som meddeles med henblik på midlertidigt ophold efter omstændighederne er i en sammenlignelig situation med gruppen af udlændinge, der har haft opholdstilladelse efter udlændingelovens § 7, stk. 1 og stk. 2, som meddeles med mulighed for varigt ophold, har den konsekvens, at gruppen af udlændinge med opholdstilladelse efter § 7, stk. 1 og stk. 2 fremadrettet også vil kunne meddeles opholdstilladelse alene med henblik på midlertidigt ophold?

Såfremt dette ikke er tilfældet bedes ministeren redegøre fyldestgørende for baggrunden her for.

Svar fra mandag den 21. maj 2018
Efter sin ordlyd omfatter udlændingelovens § 9 a, stk. 2, nr. 11, en række forskellige opholdsgrundlag for udlændinge, herunder udlændingelovens §§ 7 og 8 (asyl).

For så vidt angår sondringen mellem de forskellige typer af opholdstilladelser til udlændinge med beskyttelsesbehov bemærkes, at det med lov nr. 153 af 18. februar 2015 om ændring af udlændingeloven (Midlertidig beskyttelsesstatus for visse udlændinge samt afvisning af realitetsbehandling af asylansøgninger, når ansøgeren har opnået beskyttelse i et andet EU-land m.v.) var udtrykkeligt forudsat, at asylansøgere, der er omfattet af den særlige regel i udlændingelovens § 7, stk. 3, meddeles midlertidigt ophold som følge af, at de pågældende generelt har et mere midlertidig beskyttelsesbehov, jf. nærmere afsnit 2.1.2. og 2.3.2. i lovforslagets almindelige bemærkninger og besvarelsen af UUI spørgsmål nr. 42 til L 72.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024