Mattias Tesfaye
svarer
Inger Støjberg

Mattias Tesfaye (S) spørger udlændinge- og integrationsministeren, om ministerens overvejelser i forhold til at vælge at ophæve adgangen til § 9 a, stk. 2, nr. 11 m.v.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 239, Spørgsmål 2
Vil ministeren redegøre for ministerens overvejelser i forhold til at vælge at ophæve adgangen til § 9 a, stk. 2, nr. 11 fremfor at vælge en løsning, hvor personer med opholdsstatus efter § 7, stk. 3 og § 9 b gives adgang til at søge i samme situationer (jf. høringssvar fra Institut for Menneskerettigheder)?

Svar fra fredag den 18. maj 2018
Som svar på bl.a. Institut for Menneskerettigheders høringssvar af 10. april 2018 fremgår følgende af Udlændinge- og Integrationsministeriets høringsnotat af 4. maj 2018.

”Mi isteriet skal hertil be ærke, at regeri ge s udga gspu kt er, at flygt i ge skal arbejde og forsørge sig selv, mens de er i Danmark. Regeringen finder, at mange arbejdsgivere yder en stor anerkendelsesværdig indsats for at flygtninge kan komme på arbejdsmarkedet og bidrage til Danmark, men det ændrer ikke ved, at når forholdene i flygtningenes hjemland tillader det, skal de rejse hjem og hjælpe med at genopbygge deres land.

Bestemmelsen om arbejdsmarkedstilknytning giver en gruppe af udlændinge en betydeligt lempeligere adgang til forlænget ophold i medfør af arbejde, end de udlændinge, der kommer via ordningerne for arbejdskraftindvandring, da selv et ufaglært job til en meget lav løn via reglen kan give adgang til fortsat ophold og arbejde i Danmark for flygtninge, der får inddraget deres opholdstilladelse.

Regeringen ønsker ikke regler, der sikrer adgang for til at blive i Danmark uden om de almindelige erhvervsordninger, der giver adgang til det danske arbejdsmarked herunder beløbsordningen, positivlisten mv. Udlændinge, der kommer for at arbejde, skal komme via erhvervsordningerne, og regeringen vil gerne være med til at sikre, at disse er smidige og ubureaukratiske for virksomheder og arbejdstagere.” 18. maj 2018 Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2018 - 8631 432079 Jeg kan henvise hertil.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024