Lotte Rod
svarer
Søren Pape Poulsen

Lotte Rod (R) spørger justitsministeren, Søren Pape Poulsen, om børn- og ungeudvalget ved beslutning om tvangsmæssig fjernelse fra hjemmet samtidigt eller efterfølgende også træffer beslutning om anbringelsesstedet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 84, Spørgsmål 5
Kan ministeren oplyse, om børn- og ungeudvalget ved beslutning om tvangsmæssig fjernelse fra hjemmet samtidigt eller efterfølgende også træffer beslutning om anbringelsesstedet?

Svar fra torsdag den 22. november 2018
Som det fremgår af pkt. 2.1.1.1.4.2 i lovforslagets almindelige bemærkninger, kan det kommunale børn- og ungeudvalg efter § 58 i lov om social service, uden samtykke fra forældremyndighedsindehaverne og den unge, der er fyldt 15 år, træffe afgørelse om at anbringe et barn eller en ung uden for hjemmet. Anbringelsessteder for børn og unge kan være forskellige former for plejefamilier, opholdssteder og døgninstitutioner, jf. § 66 i lov om social service.

Når børn- og ungeudvalget har truffet afgørelse om anbringelse uden for hjemmet, er det kommunalbestyrelsen, der efter § 68 b, stk. 1, 1. pkt., i lov om social service træffer afgørelse om valg af konkret anbringelsessted.

Justitsministeriet skal i forlængelse heraf bemærke, at det med forslag til lov om ændring af lov om social service, lov om voksenansvar for anbragte børn og unge og lov om social tilsyn (L 85) forslås at ændre § 68 b, stk. 1, 1. pkt., i lov om social service således, at der indsættes en henvisning til §§ 13 og 14 i lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet.

Forslaget indebærer, at det fremover vil være kommunalbestyrelsen, der træffer afgørelse om valg af det konkrete anbringelsessted, når afgørelsen vedrører et barn eller en ung, der som led i et forbedringsforløb skal anbringes uden for hjemmet. Hermed sikres det, at kommunalbestyrelsens afgørelse om valg af konkret anbringelsessted træffes på det samme grundlag, uanset om afgørelsen vedrører en anbringelse efter lov om social service eller en anbringelse efter lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024