Karsten Hønge
svarer
Troels Lund Poulsen

Karsten Hønge (SF) spørger beskæftigelsesministeren, Troels Lund Poulsen, om teknisk bistand til udformning af ændringsforslag, således at ydelsesmodtagerne skal have en indsigelsesret

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 87, Spørgsmål 1
Af side 9 i bemærkningerne til lovforslaget fremgår følgende:

”Udbetaling Danmark og kommunerne vil i medfør af oplysningspligten efter forordningens artikel 13 og 14, skulle underrette både nye og eksisterende ydelsesmodtagere.

Nye ydelsesmodtagere vil i forbindelse med ansøgningen om ydelsen modtage orientering om, at der vil kunne ske registersamkøring efter den foreslåede § 12 j. Eksisterende ydelsesmodtagere vil i medfør af artikel 13, stk. 3, og artikel 14, stk. 4, forud for registersamkøringen skulle oplyses om, at kommunerne og Udbetaling Danmark agter at viderebehandle personoplysningerne til..” Der ønskes teknisk bistand til udformning af ændringsforslag, således at ydelsesmodtagerne skal have en indsigelsesret, så det af det brev de modtager fremgår, at med mindre de gør indsigelse indenfor den gængse frist i lign. type sager, kan deres data blive registersamkørt mhp. vejledning af pensionsindbetalinger. Forholder de sig passivt er det således et stiltiende samtykke, men de får mulighed for at gøre indsigelse, og deres data kan ikke samkøres før indsigelsesfristen er udløbet. Indsigelsesretten skal fremgå af loven.

Svar fra tirsdag den 20. november 2018
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024