Karsten Hønge
svarer
Troels Lund Poulsen

Karsten Hønge (SF) spørger beskæftigelsesministeren, Troels Lund Poulsen, om dette også gælder reklame for pensionsselskabernes andre produkter

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 87, Spørgsmål 2
I §12 j, stk 5, hedder det: ”Pensionsinstitutterne og Udbetaling Danmark kan ikke anvende oplysninger fra registersamkøringen til andre formål end det, der er nævnt i stk. 1”.

Ministeren bedes oplyse, om dette også gælder reklame for pensionsselskabernes andre produkter.

Svar fra onsdag den 21. november 2018
”I § 12 j, stk. 5, hedder det:

”Pensionsinstitutterne og Udbetaling Danmark kan ikke anvende oplysninger fra registersamkøringen til andre formål end det, der er nævnt i stk. 1”.

Ministeren bedes oplyse, om dette også gælder reklame for pensionsselskabernes andre produkter.” Svar:

Jeg kan oplyse, at det fremgår specifikt af lovbemærkningerne, at pensionsinstitutterne ikke må bruge oplysningerne til andre formål end rådgivning om aldersopsparing.

Det fremgår ydermere, at oplysningerne desuden aldrig må anvendes i markedsføringsøjemed af pensionsinstitutterne, men alene anvendes med henblik på, at den enkelte kunde opnår den bedst mulige pensionsprofil inden for pensionsinstituttets produktportefølje under hensyntagen til, at indbetalingen vil kunne påvirke indkomstafhængige ydelser for kunden selv eller andre personer, der modtager ydelser, hvori kundens indkomst indgår i opgørelsen af indtægtsgrundlaget for ydelsen.

J.nr.

18/16005
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024