Finn Sørensen
svarer
Troels Lund Poulsen

Finn Sørensen (EL) spørger beskæftigelsesministeren, Troels Lund Poulsen, om indhentning af supplerende høringssvar vedr. de ændringsforslag som indebærer, at det pålægges pensionskasserne at gøre aldersopsparing til en obligatorisk del af pensionsopsparingen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 87, Spørgsmål 6
Vil ministeren indhente supplerende høringssvar vedrørende de ændringsforslag som ministeren har stillet, og som bl.a. indebærer, at det pålægges pensionskasserne at gøre aldersopsparing til en obligatorisk del af pensionsopsparingen?

Svar fra tirsdag den 27. november 2018
”Vil ministeren indhente supplerende høringssvar vedrørende de ændringsforslag som ministeren har stillet, og som bl.a. indebærer, at det pålægges pensionskasserne at gøre aldersopsparing til en obligatorisk del af pensionsopsparingen?” Svar:

Der er ikke lagt op til en selvstændig høring af ændringsforslaget. Det skyldes tidsrammerne for lovforslagets behandling.

Hvis aldersopsparing skal anvendes i arbejdsmarkedspensionerne med virkning for 2018 har pensionsselskaberne behov for medio december 2018 at kunne finde de relevante pensionskunder, der har behov for en mere målrettet rådgivning om de nye regler for aldersopsparing.

Regeringen har derfor prioriteret det højt at tilvejebringe den nødvendige dataudviklingshjemmel, så Udbetaling Danmark forpligtes til at stille de relevante data om borgerne til rådighed for pensionsselskabernes individuelle rådgivning til gavn for den enkelte pensionskunde.

Jeg skal i den forbindelse gøre opmærksom på, at regler, der udstedes i henhold til den foreslåede bemyndigelsesbestemmelse, jf. ændringsforslaget til § 1, nr. 8, vil skulle være i overensstemmelse med databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven og skal i øvrigt ligge inden for lovforslagets rammer.

Sådanne regler, som udstedes i en bekendtgørelse, skal i høring hos Datatilsynet, jf. databeskyttelseslovens § 28. Tilsynet får således mulighed for at udtale sig om reglerne ved denne lejlighed.

Desuden kan jeg tilføje, at formålet med ændringsforslaget er at gøre udsøgningsordningen obligatorisk for at håndtere Datatilsynets bemærkninger om proportionalitet. Udsøgningen foreslås gennemført minimum en gang årligt, så der ikke unødvendigt skal samkøres data hver måned for alle selskaber. 27. november 2018 J.nr.

2018 - 7432 Det bagvedliggende hensyn er ikke at pålægge branchen uforholdsmæssige byrder i forhold til antallet af obligatoriske udsøgninger samt sikre, at der kun samkøres de nødvendige data.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024