Finn Sørensen
svarer
Troels Lund Poulsen

Finn Sørensen (EL) spørger beskæftigelsesministeren, Troels Lund Poulsen, om ministeren vil pålægge pensionsselskaberne at bede om en månedlig udsøgning

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 87, Spørgsmål 10
Vil ministeren i forlængelse af sit svar på spørgsmål 6 bekræfte, at hvis der kun foretages en årlig udsøgning, så vil man ikke kunne opfange de kunder der i det forløbne år har haft flere skift i forsørgelsesgrundlag, eller som har fået ændret deres boligsikring, og at disse kunder derfor risikerer at få lavere sociale ydelser, og vil ministeren på den baggrund pålægge pensionsselskaberne at bede om en månedlig udsøgning?

Svar fra mandag den 3. december 2018
”Vil ministeren i forlængelse af sit svar på spørgsmål 6 bekræfte, at hvis der kun foretages en årlig udsøgning, så vil man ikke kunne opfange de kunder der i det forløbne år har haft flere skift i forsørgelsesgrundlag, eller som har fået ændret deres boligsikring, og at disse kunder derfor risikerer at få lavere sociale ydelser, og vil ministeren på den baggrund pålægge pensionsselskaberne at bede om en månedlig udsøgning?” Svar:

Der forventes i medfør af den foreslåede bemyndigelsesbestemmelse fastsat regler om, at pensionsinstitutterne som minimum én gang årligt skal gøre brug af udsøgningsordningen.

Det er ikke forventningen, at pensionsinstitutterne vil blive pålagt at foretage månedlige kørsler, idet det enkelte selskab ud fra deres kundesammensætning kan have forskellige behov for løbende rådgivning.

Der forventes ligeledes fastsat regler om, at udsøgningen og rådgivning af kunder i målgruppen fra og med år 2019 skal ske forud for, at kunden påbegynder aldersopsparing i pensionsinstituttet.

Det vil medvirke til at sikre, at kunder hvis indbetalinger til aldersopsparing påvirker kundens egen eller andres sociale ydelser, selv foretager et aktivt og oplyst valg i forhold til en eventuel påvirkning af ydelsesudbetalinger.

Der er derudover med ændringsforslaget indsat en bestemmelse som medfører, at beløb, der i løbet af kalenderåret er indbetalt til en aldersopsparing inden den 20. januar i det følgende kalenderår, kan overføres til en ratepension eller pensionsordning.

Dermed stilles pensionskunden i skattemæssig forstand som om, at pensionsindbetalingen var sket direkte til ratepension eller pensionsordningen. En eventuel korrektion i skattesystemet vil indgå i den årlige efterregulering af de ydelser, hvor J.nr.

18/17909 der, på baggrund af SKATs årsopgørelse, foretages en endelig opgørelse og endelig beregning af ydelsen.

Og endelig kan det nævnes, at formålet med udsøgningsordningen er at sikre, at pensionskunderne eller ydelsesmodtagerne ikke påvirkes økonomisk negativt i forbindelse med modtagelse af visse indkomstafhængige ydelser. Der vil, efter den foreslåede bemyndigelsesbestemmelse, blive fastsat regler, der understøtter dette formål.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024