Finn Sørensen
svarer
Troels Lund Poulsen

Finn Sørensen (EL) spørger beskæftigelsesministeren, Troels Lund Poulsen, hvor mange medlemmer af pensionskasser der i dag er omfattet af en obligatorisk alderspensionsopsparing

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 87, Spørgsmål 11
Vil ministeren i forlængelse af sit svar på spørgsmål 5 oplyse, hvor mange medlemmer af pensionskasser der i dag er omfattet af en obligatorisk alderspensionsopsparing, og hvad forventningen er til udviklingen i antallet af medlemmer af pensionskasser, som er omfattet af en alderspensionsopsparing?

Svar fra mandag den 3. december 2018
”Vil ministeren i forlængelse af sit svar på spørgsmål 5 oplyse, hvor mange medlemmer af pensionskasser der i dag er omfattet af en obligatorisk alderspensionsopsparing, og hvad forventningen er til udviklingen i antallet af medlemmer af pensionskasser, som er omfattet af en alderspensionsopsparing?” Svar:

Forsikring & Pension har oplyst til Beskæftigelsesministeriet, at de endnu ikke har statistiske oplysninger om antallet af indbetalinger til arbejdsgiveradministreret aldersopsparing i 2018, som er det første år, hvor aldersopsparing er blevet en målrettet løsning af samspilsproblemet.

Som det fremgår af Aftale om flere år på arbejdsmarkedet er det ambitionen, at der fra 2018 skal opnås en øget anvendelse af aldersopsparing.

L 87 understøtter pensionsinstitutternes muligheder for at foretage den målrettede rådgivning, som er en forudsætning for, at pensionsinstitutter kan medvirke til at sikre, at befolkningens pensionsindbetalinger omlægges i overensstemmelse med hensigten i Aftale om flere år på arbejdsmarkedet, som et bredt flertal i Folketinget står bag, og som arbejdsmarkedets parter bakker op om.

På den baggrund mener jeg, at rammerne er skabt for en øget anvendelse af aldersopsparing.

J.nr.

2018 - 7515
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024