Bjarne Laustsen
svarer
Ole Birk Olesen

Bjarne Laustsen (S) og Susanne Eilersen (DF) spørger forsvarsministeren, Claus Hjort Frederiksen, hvor meget det ville koste, hvis alle eksisterende plejehjem og ældreboliger i Danmark skulle bringes på en ensartet og moderne brandsikringsmæssig standard

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 26, Spørgsmål 4
Hvor meget ville det koste, hvis alle eksisterende plejehjem og ældreboliger i Danmark skulle bringes på en ensartet og moderne brandsikringsmæssig standard?

Svar fra torsdag den 17. januar 2019
Hvor meget ville det koste, hvis alle eksisterende plejehjem og ældreboliger i Danmark skulle bringes på en ensartet og moderne brandsikringsmæssig standard?

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, der svarer følgende:

”Det er ikke umiddelbart muligt på det foreliggende grundlag at estimere omkostningerne til at bringe den brandmæssige standard på landets plejehjem og ældreboliger i overensstemmelse med de krav, der følger af det gældende bygningsreglement. En sådan opgørelse vil kræve en nærmere byggeteknisk gennemgang af de enkelte bygninger.

Omkostningerne til forskellige byggetekniske ændringer varierer på grund af de eksisterende bygningers beskaffenhed og udformning. I nogle bygninger kunne det være relevant at forbedre brandadskillelserne eller indrette selvlukkende døre, mens det i andre bygninger kunne være mere relevant at opsætte automatisk varsling eller et sprinkleranlæg. Omkostningerne kan således variere mellem forskellige bygninger alt efter de foranstaltninger, som vil skulle gennemføres.

Tilsvarende vil omkostningerne for de samme brandtekniske tiltag kunne variere mellem forskellige bygninger. Fx kan omkostningerne til installering af et sprinkleranlæg i eksisterende bygninger variere meget afhængig af bygningens størrelse og af, om der fx skal rives lofte ned, etableres ekstra vandforsyning i form af vandreservoir eller tryktanke, eller om der skal indstalleres sprinkling i flere lag (fx ved nedhægt loft).

Det vurderes umiddelbart, at installering af fx et sprinkleranlæg i en ny plejehjemsbygning kan koste omkring 500.000 kr. for sprinklercentralen plus 200 – 300 kr/m². Beløbene er et udtryk for erfaringsbaserede skøn, og de må som udgangspunkt forventes at være højere, hvis der skal etableres sprinkling i en ellers sammenlignelig eksisterende bygning.” Side
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024