Peder Hvelplund
svarer
Ellen Trane Nørby

Peder Hvelplund (EL) spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, hvilken personkreds, lovforslagets del om involvering af private aktører sigter til

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 164, Spørgsmål 10
Vil ministeren præcisere, hvilken personkreds, lovforslagets del om involvering af private aktører sigter til: De meget sjældne ambulante domme uden mulighed for indlæggelse, eller samtlige domme hvor patienterne i perioder er udskrevet og følges ambulant?

Svar fra mandag den 8. april 2019
”Vil ministeren præcisere, hvilken personkreds, lovforslagets del om involvering af private aktører sigter til: de meget sjældne ambulante domme uden mulighed for indlæggelse, eller samtlige domme hvor patienterne i perioder er udskrevet og følges ambulant?” Svar:

Lovforslaget omfatter patienter, der har fået dom til ambulant behandling, eller dom til ambulant behandling med mulighed for indlæggelse.

Da lovforslaget alene giver mulighed for, at private institutioner kan behandle retspsykatriske patienter ambulant, forudsættes det, at behandlingen vil overgå til de regionale retspsykiatriske afdelinger, såfremt den retspsykatriske patient ikke følger den ambulante behandling, eller såfremt det lægefagligt vurderes, at der er behov for at den retspsykatriske patient skal indlægges.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024