Jesper Petersen
svarer
Karsten Lauritzen

Jesper Petersen (S) spørger skatteministeren, Karsten Lauritzen, om et medie, der i dag udelukkende har en hjemmeside, der kan tilgås af abonnenter, kan blive omfattet af nulmoms med dette lovforslag

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 222, Spørgsmål 18
Kan ministeren afklare om et medie, der i dag udelukkende har en hjemmeside, der kan tilgås af abonnenter, kan blive omfattet af nulmoms med dette lovforslag? Hvis dette ikke er tilfældet, bedes ministeren svare på, om det vil være tilfældet, såfremt mediet sender en daglig nyhedsmail eller en PDF med artikler eller links til artikler fra det seneste døgn som en del af abonnementet? Spørgsmålet begrundes specifikt i, at Skatteministeriet i høringsskemaet bemærker, at: ”De nugældende kriterier, der knytter sig til avisens udseende, så som typografi og opsætning, videreføres dog ikke i definitionen af en elektronisk leveret avis.”
Svar fra søndag den 21. april 2019
Som det fremgår af lovforslagets bemærkninger, er det ikke et krav, at den elektroniske avis modsvares af en trykt avis. Aviser, der alene udkommer i elektronisk form, er således også omfattet af lovforslaget.

Såfremt publikationen opfylder kriterierne for momsmæssigt at være en avis, er det underordnet, om avisen leveres via en hjemmeside eller pr. e-mail.

Publikationer, der udelukkende eller hovedsageligt sammenstiller artikler fra andre, opfylder ikke kriterierne for momsmæssigt at være en avis.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024