Liselott Blixt
svarer
Ellen Trane Nørby

DF: Må Danske Regioner stille sprogkrav ved ansættelse af læger?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 219, Spørgsmål 1

Ministeren bedes oplyse, om Danske Regioner allerede i dag har mulighed for at stille sprogkrav i forbindelse med ansættelse af læger, herunder om regionerne allerede i dag har mulighed for at foretage en dansktest målrettet udenlandsk sundhedspersonale med patientkontakt.

Svar fra torsdag den 2. maj 2019
Trane Nørby: Der er intet til hinder for, at regionerne stiller krav til lægers danskkundskaber

Jeg kan oplyse, at der ikke er noget til hinder for, at regionerne stiller krav til sprogkundskaber i dansk i forbindelse med ansættelse af en læge. Sikring af de nødvendige sproglige kompetencer, som f.eks. kan ske ved en dansktest, er tværtimod en grundlæggende del af regionernes ansvar som driftsherre og ansættende myndighed.

For så vidt angår regionernes mulighed for at stille sprogkrav til EU- og EØS-læger, kan jeg henvise til min tidligere besvarelse af 8. november 2017 på SUU spørgsmål nr. 35 (Alm. del), hvoraf det fremgår, at kravene skal være forholdsmæssige i forhold til den funktion og de opgaver, som lægen ansættes til at varetage.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024