Peder Hvelplund
svarer
Ellen Trane Nørby

Peder Hvelplund (EL) spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, om oversendelse af opdraget for Kammeradvokatens undersøgelse vedr. rammerne i forhold til anerkendelsesdirektivet og muligheden for at opstille krav til udenlandske læger

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 219, Spørgsmål 3
Ministeren har under samråd i Sundheds- og Ældreudvalget den 23. april 2019, oplyst, at regeringen har bestilt en undersøgelse hos Kammeradvokaten vedr. rammerne i forhold til anerkendelsesdirektivet og muligheden for at opstille krav til udenlandske læger. Ministeren bedes oversende opdraget for Kammeradvokatens undersøgelse, herunder oplyse hvornår undersøgelsen forventes at foreligge. Ministeren bedes endvidere oversende Kammeradvokatens undersøgelse til udvalget, så snart den foreligger.

Svar fra mandag den 6. maj 2019
”Ministeren har under samråd i Sundheds- og Ældreudvalget den 23. april 2019, oplyst, at regeringen har bestilt en undersøgelse hos Kammeradvokaten vedr. rammerne i forhold til anerkendelsesdirektivet og muligheden for at opstille krav til udenlandske læger. Ministeren bedes oversende opdraget for Kammeradvokatens undersøgelse, herunder oplyse hvornår undersøgelsen forventes at foreligge. Ministeren bedes endvidere oversende Kammeradvokatens undersøgelse til udvalget, så snart den foreligger.” Svar:

Under samråd i Sundheds- og Ældreudvalget den 23. april 2019 oplyste jeg, at jeg har bedt Kammeradvokaten om at undersøge, hvilken sprogkontrol der vil ligge inden for rammerne af anerkendelsesdirektivet 1 .

Jeg kan oplyse, at Sundheds- og Ældreministeriet netop har modtaget et notat fra Kammeradvokaten om det rejste spørgsmål, og at det nu vil indgå i de videre overvejelser om en eventuel model for sprogkontrol af EU-læger. Der kan i den forbindelse blive behov for en opfølgende drøftelse med Kammeradvokaten.

Jeg vil gerne redegøre nærmere for Kammeradvokatens vurderinger, når ministeriet efter dialog med Kammeradvokaten er klar til at præsentere et forslag til en løsningsmodel.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024