Lotte Rod
svarer
Ellen Trane Nørby

Lotte Rod (R) spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, om ministeren er indstillet på at overveje forslaget om at tilknytte en lægelig konsulent til Indfødsretskontoret, som kan bistå Folketingets Indfødsretsudvalg ved behandling af ansøgninger om naturalisation

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 219, Spørgsmål 4
Er ministeren indstillet på at overveje forslaget om at tilknytte en lægelig konsulent til Indfødsretskontoret, som kan bistå Folketingets Indfødsretsudvalg ved behandling af ansøgninger om naturalisation?

Svar fra mandag den 6. maj 2019
”Er ministeren indstillet på at overveje forslaget om at tilknytte en lægelig konsulent til Indfødsretskontoret, som kan bistå Folketingets Indfødsretsudvalg ved behandling af ansøgninger om naturalisation?” Svar:

Med lovforslaget foreslås en tilpasning af gældende ret med henblik på realisering af indfødsretsaftalen indgået mellem regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti den 29. juni 2018.

Heri blev det bl.a. aftalt at styrke de lægefaglige diagnoser i forbindelse med behandlingen af ansøgninger om naturalisation ved at oprette en enhed i Styrelsen for Patie tklager, so af Folketi gets I dfødsretsudvalg ka a odes o e ”seco d opiio ” af de lægelige oplysninger, hvis der i forbindelse med behandlingen af en indfødsretssag måtte være behov herfor.

Regeringen støtter derfor ikke et sådant forslag.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024