Søren Bo Søndergaard
svarer
Karsten Lauritzen

Søren Søndergaard (EL) spørger skatteministeren, Karsten Lauritzen, om resultatet af den igangværende undersøgelse af de konkurrenceundersøgelse og/eller EU’s vurdering af loven kan få konsekvenser for de økonomiske konsekvenser lovforslaget forventes at have

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 222, Spørgsmål 34
I forlængelse af besvarelsen af samrådsspørgsmål A bedes ministeren oplyse, om resultatet af den igangværende undersøgelse af de konkurrenceundersøgelse og/eller EU’s vurdering af loven kan få konsekvenser for de økonomiske konsekvenser lovforslaget forventes at have.

Svar fra mandag den 6. maj 2019
Konkurrenceundersøgelsen skal afdække det konkurrencemæssige samspil mellem de traditionelle nyhedsmedier og magasiner. Resultatet af konkurrenceundersøgelsen ændrer ikke ved, hvordan en avis momsmæssigt kan afgrænses for at være omfattet af nulmoms.

Undersøgelsen vil dermed ikke påvirke de provenumæssige konsekvenser forbundet med dette lovforslag.

Når resultatet af konkurrenceundersøgelsen foreligger, kan der tages stilling til, om det giver anledning til ændringer.

Eventuelle afledte erhvervsøkonomiske konsekvenser for de medievirksomheder, som ikke bliver omfattet af nulmomsen med lovforslaget, kan ligeledes vurderes nærmere, når resultatet af konkurrenceundersøgelsen foreligger, jf. svar på SAU L 222 spørgsmål 14 (2018-19).

Lovforslaget kræver ikke en godkendelse fra EU for at kunne træde i kraft.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024