Theresa Berg Andersen
svarer
Simon Kollerup

Theresa Berg Andersen (SF) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om de foreslåede regler muliggør, at f.eks. fodboldkampe efter/inden reklameblokkene vil starte med »Fodboldkampen præsenteres af kviklån X og spiludbyder Y«

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 173, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for, om de foreslåede regler muliggør, at f.eks. fodboldkampe efter/inden reklameblokkene vil starte med »Fodboldkampen præsenteres af kviklån X og spiludbyder Y«?

Svar fra mandag den 12. april 2021
Den foreslåede undtagelse til forbuddet mod at markedsføre kviklån i forbindelse med spil vil omfatte markedsføring, der sker som led i en skriftlig sponsoraftale mellem forbrugslånsvirksomheden og den pågældende idrætsudøver, -organisation, -begivenhed eller -facilitet, selvejende non-profit institution, almennyttige forening eller fond, uanset hvor denne markedsføring sker og uanset, om det er den sponsorerede eller den sponserende virksomhed, der fremgår som afsender.

Ved sponsoraftaler forstås en skriftlig aftale med en forbrugslånsvirksomhed om ydelse af direkte eller indirekte tilskud til finansiering af idrætsaktiviteterne, aktiviteter i almennyttige foreninger eller fonde med henblik på at fremme forbrugslånsvirksomhedens navn, logo, image, aktiviteter eller produkter.

Aftaler indgået med f.eks. en TV-udbyder om programsponsorering i forbindelse med visning af sportsbegivenheder i TV eller på on-demand audiovisuelle tjenester er ikke omfattet heraf, men omfattes fortsat af totalforbuddet i § 11 b, stk. 1, hvis markedsføring sker i forbindelse med markedsføring af spil eller spiludbydere.

De foreslåede regler muliggør således ikke, at f.eks. fodboldkampe efter/inden reklameblokkene vil starte med »Fodboldkampen præsenteres af kviklån X og spiludbyder Y«.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024