Torsten Schack Pedersen
svarer
Simon Kollerup

Torsten Schack Pedersen (V) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om ministeren vil bekræfte, at L 173 ikke er i strid med EU-retten, herunder er i overensstemmelse med grundrettighederne i EU-Chartret samt bestemmelserne i TEUF om varernes fri bevægelighed (artikel 34-36), den fri etablerings-ret (artikel 49), tjenesteydelsernes fri bevægelighed (artikel 56) samt andre EU-retlige regler og principper, herunder anden EU-retlig sektorlovgivning

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 173, Spørgsmål 6
Vil ministeren bekræfte, at L 173 ikke er i strid med EU-retten, herunder er i overensstemmelse med grundrettighederne i EU-Chartret samt bestemmelserne i TEUF om varernes fri bevægelighed (artikel 34-36), den fri etablerings-ret (artikel 49), tjenesteydelsernes fri bevægelighed (artikel 56) samt andre EU-retlige regler og principper, herunder anden EU-retlig sektorlovgivning?

Svar fra mandag den 12. april 2021
L 173 indeholder ingen EU-retlige aspekter. Med lovforslaget lempes derimod eksisterende regler, der går videre end minimumskravene i forbrugerkreditdirektivet, der fastsætter regler for markedsføring af kreditaftaler til forbrugere.

For så vidt angår de gældende reglers forhold til EU-retten, blev Kammeradvokaten i forbindelse med de seneste politiske forhandlinger bedt om at vurdere, hvorvidt de gældende regler i markedsføringslovens § 11 b, stk. 1, går videre end direktivet om urimelig handelspraksis (2005/29/EF)1 tillader. I den forbindelse konkluderede Kammeradvokaten, ”at der er flest holdepunkter til støtte for, at bestemmelsen ikke går videre end tilladt efter Direktivet, selv om der er tale om et generelt forbud, der rammer markedsføring af alle forbrugslån og alle forbrugslånsvirksomheder i forbindelse med markedsføring af spil og spiludbydere.” I forbindelse med den oprindelige behandling af L 149 blev det vurderet, at lovforslaget er foreneligt med EU-retten, hvilket fortsat er vurderingen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024