Marcus Knuth
svarer
Mattias Tesfaye

Marcus Knuth (K) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias TesfayeSpm. ,om der er personer på lovforslaget, der tidligere har været vurderet at være til fare for landets sikkerhed

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 56, Spørgsmål 2
Vil ministeren redegøre for, om der er personer på lovforslaget, der tidligere har været vurderet at være til fare for landets sikkerhed eller tidligere har været overvåget af PET og i så fald oplyse, hvem og hvor mange personer?

Svar fra tirsdag den 9. november 2021
Udlændinge- og Integrationsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet bidrag fra Justitsministeriet, der har oplyst følgende:

”Justitsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet bidrag fra Politiets Efterretningstjeneste (PET), som har oplyst følgende:

”Inden en udlænding optages på et lovforslag om indfødsrets meddelelse, foretager PET en vurdering af, hvorvidt udlændingen kan være en fare for landets sikkerhed. Det fremgår således af § 21 i cirkulæreskrivelse nr. 9461 af 17. juni 2021 om naturalisation, at ”hvis justitsministeren meddeler, at det af Politiets Efterretningstjeneste vurderes, at en ansøger kan være en fare for landets sikkerhed, forelægges sagen Folketingets Indfødsretsudvalg med indstilling om udelukkelse af den pågældende fra optagelse på et lovforslag om indfødsrets meddelelse i en nærmere angiven periode.

PET kan ikke inden for rammerne af et folketingsspørgsmål redegøre nærmere for omfanget og resultatet af undersøgelser, som PET har foretaget som led i vurderingen af, om en udlænding kan være en fare for landets sikkerhed.” 9. november 2021 Udlændinge- og Integrationsministeriet Indfødsretskontoret Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2021 - 18725 1808761 Mattias Tesfaye / Christina Fløystrup Side
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024