Kristian Pihl Lorentzen
svarer
Benny Engelbrecht

Kristian Pihl Lorentzen (V), Hans Kristian Skibby (DF) og Jens Rohde (KD) spørger transportministeren, Benny Engelbrecht, om teknisk bistand til at udarbejde ændringsforslag med bemærkninger, der fastsætter bødeniveauet for overtrædelse af indberetningsforpligtelserne

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 46, Spørgsmål 4
Vil ministeren yde teknisk bistand til at udarbejde ændringsforslag med bemærkninger, der fastsætter bødeniveauet for overtrædelse af indberetningsforpligtelserne f.eks. ved at angive en øvre grænse for bødestørrelse? Og hvis ministeren ikke selv kan støtte, at bødeniveauet fastsættes i loven, vil ministeren så redegøre for årsagen hertil?

Svar fra tirsdag den 9. november 2021
Vil ministeren yde teknisk bestand til at udarbejde ændringsforslag med bemærkninger, der fastsætter bødeniveauet for overtrædelse af indberetnings-forpligtelserne f.eks. ved at angive en øvre grænse for bødestørrelse? Og hvis ministeren ikke selv kan støtte, at bødeniveauet fastsættes i loven, vil ministeren så redegøre for årsagen hertil?

Svar:

Jeg finder det ikke hensigtsmæssigt at fastlægge bødestørrelser eller bødeniveau i postlovens lovtekst. Udmåling af sanktioner fastsættes ikke af lovgiver, men af domstolene, som efter en konkret vurdering tager stilling hertil i lyset af en given sags nærmere omstændigheder.

Jeg er imidlertid opmærksom på, at der i lovbemærkninger er fortilfælde for anbefalinger af bødeniveauer. Eksempelvis er dette tilfældet med godskørselsloven. På den baggrund vedhæfter jeg et ændringsforslag til lovforslaget, hvorefter der i bemærkningerne hertil angives et skønsmæssigt bødeniveau, som lever op til kravene i forordningen.

Det er på den baggrund, at ændringsforslaget er udarbejdet.

Side
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024