Udvalget
svarer
Nick Hækkerup

Retsudvalget spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om kommentar til henvendelsen af 3/11-21 fra Finans & Leasing, vedrørende forslag om mulighed for elektronisk verifikation af pas

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 52, Spørgsmål 1
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 3/11-21 fra Finans & Leasing, vedrørende forslag om mulighed for elektronisk verifikation af pas, jf. L 52 - bilag 1?

Svar fra mandag den 8. november 2021
Regeringen lancerede den 26. august 2021 udspillet ”Det danske pas i sikre hænder”, som indeholder syv initiativer til styrkelse af passikkerheden i Danmark, herunder at regeringen vil nedsætte en arbejdsgruppe, som skal afsøge forskellige løsningsmodeller til, hvordan vi sikrer bedre kontrol ved udstedelse af pas. Arbejdsgruppen skal bl.a. se på muligheder for at etablere et nyt pasregister, som skal kunne tilgås af samtlige pasudstedende myndigheder i Danmark og på de danske repræsentationer i udlandet. Som led i dette arbejde vil det være naturligt også at se på mulighederne for, at virksomheder omfattet af hvidvaskloven i forbindelse med verificering af pas kan få adgang til hele eller dele af det nye pasregister.

Side
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024