Marie Krarup
svarer
Mattias Tesfaye

Marie Krarup (DF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om der er nogen på lovforslaget, der i virkeligheden har en baggrund i MENAP-lande eller Tyrkiet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 56, Spørgsmål 8
Vil ministeren oplyse, om der blandt de personer, der er optaget på lovforslagets §§ 2 og 7 (personer, som er statsborgere i andre vestlige lande end Norden), er nogen, der i virkeligheden har en baggrund i MENAP-lande eller Tyrkiet? I bekræftende fald bede ministeren oplyse, hvor mange personer der er tale om, og hvilke lande de har baggrund i.

Svar fra fredag den 19. november 2021
1.

Ansøgninger om dansk statsborgerskab ved naturalisation behandles af Udlændinge- og Integrationsministeriet efter retningslinjerne og betingelserne i den for ansøgningen gældende cirkulæreskrivelse om naturalisation.

Hvis Udlændinge- og Integrationsministeriet konstaterer, at en ansøger om statsborgerskab opfylder de fastsatte betingelser i cirkulæreskrivelsen om naturalisation, optages ansøgeren på det førstkommende lovforslag om indfødsrets meddelelse. Hvis ministeriet konstaterer, at en ansøger ikke opfylder de fastsatte betingelser i cirkulæreskrivelsen om naturalisation, meddeles ansøgeren, at betingelserne for at blive dansk statsborger ikke er opfyldt. En ansøger, der ikke opfylder betingelserne for at blive dansk statsborger, medtages kun på et lovforslag om indfødsrets meddelelse, hvis Folketingets Indfødsretsudvalg forinden har meddelt dispensation fra en eller flere af betingelserne i cirkulæreskrivelsen.

2.

Ved ansøgning om dansk statsborgerskab skal ansøgeren oplyse om sit nuværende statsborgerskab. Såfremt ansøgeren har flere statsborger behandles sagen med udgangspunkt i det statsborgerskab, som ansøgeren er registreret med i Det centrale Personregister (CPR).

Oplysninger om ansøgerens dobbelte statsborgerskab, tidligere statsborgerskaber eller om forældres statsborgerskaber har ikke betydning for behandlingen af an 19. november 2021 Udlændinge- og Integrationsministeriet Indfødsretskontoret Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2021 - 19595 1822414 søgningen. Udlændinge og Integrationsministeriet indhenter derfor ikke oplysninger herom til brug for sagsbehandlingen og har derfor som udgangspunkt ikke kendskab til oplysningerne.

Udlændinge- og Integrationsministeriet kan i enkelte tilfælde have kendskab til, at en ansøger har dobbelt statsborgerskab eller til ansøgerens tidligere statsborgerskab, hvis ansøgeren har oplyst herom i forbindelse med sin ansøgning om dansk statsborgerskab. Ministeriet registrerer imidlertid ikke dette på en måde, så det ved få og enkle kommandoer er muligt at lave et dataudtræk i ministeriets sagsbehandlings- og journalsystemer af, om de i spørgsmålet nævnte ansøgere eller deres forældre ligeledes har statsborgerskab eller tidligere har haft statsborgerskab i et MENAP-land eller Tyrkiet.

3.

Anmodningen i spørgsmål nr. 8 til L 56 vil indebære, at Udlændinge- og integrationsministeriet skal indhente oplysninger om ansøgere optaget på lovforslaget, som ikke er relevante for vurderingen af, om de opfylder betingelserne for optagelse på lovforslaget. De ansøgere, der er optaget på lovforslaget, opfylder således alle de betingelser for at kunne opnå dansk statsborgerskab ved naturalisation, som er fastsat af et flertal i Folketinget, eller de er meddelt dispensation fra en eller flere betingelser af Folketingets indfødsretsudvalg.

Mattias Tesfaye / Christina Fløystrup Side
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024