Torsten Gejl
svarer
Peter Hummelgaard

Torsten Gejl (ALT) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, om ministeren er bemyndiget til, at definere et coronapas

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 94, Spørgsmål 1
Det fremgår af § 1, stk. 5, at beskæftigelsesministeren kan fastsætte regler om, hvad der forstås ved et coronapas. Betyder det, at beskæftigelsesministeren er bemyndiget til, at definere et coronapas, som udelukkende værende dokumentation for at være færdigvaccineret?

Svar fra onsdag den 24. november 2021
”Det fremgår af § 1, stk. 5, at beskæftigelsesministeren kan fastsætte regler om, hvad der forstås ved et coronapas. Betyder det, at beskæftigelsesministeren er bemyndiget til, at definere et coronapas, som udelukkende værende dokumentation for at være færdigvaccineret?” Svar:

Det er rigtigt, at der efter bemyndigelsesbestemmelsen i lovforslagets § 1, stk. 5, er adgang til, at beskæftigelsesministeren fastsætter regler om, hvad der forstås ved et coronapas. Det er dog ikke intentionen, at beskæftigelsesministeren i medfør af bestemmelsen fastsætter regler, der adskiller sig fra, hvad der er fastsat om coronapas i anden regulering.

Det fremgår således af bemærkningerne til L 94, at ”det er forventningen, at definitionen på et coronapas efter den foreslåede bemyndigelse skal følge den til enhver tid gældende definition i de nugældende regler om coronapas, som er udstedt i medfør af epidemiloven”.

Det vil på baggrund af bemærkningerne til L 94 ikke være i overensstemmelse med de rammer, der gælder for udnyttelse af bemyndigelsen i § 1, stk. 5, hvis beskæftigelsesministeren ensidigt og uden holdepunkter i regler udstedt i medfør af epidemiloven definerer et coronapas som udelukkende værende dokumentation for at være færdigvaccineret.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024