Karsten Hønge
svarer
Peter Hummelgaard

Karsten Hønge (SF) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, om proportionalitetsprincippet vil være gældende i forbindelse med ansættelsesretlige sanktioner overfor ansatte

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 94, Spørgsmål 2
Vil ministeren bekræfte, at proportionalitetsprincippet vil være gældende i forbindelse med ansættelsesretlige sanktioner overfor ansatte, der ikke efterlever en arbejdsgivers krav om test eller forevisning af coronapas?

Svar fra onsdag den 24. november 2021
”Vil ministeren bekræfte, at proportionalitetsprincippet vil være gældende i forbindelse med ansættelsesretlige sanktioner over for ansatte, der ikke efterlever en arbejdsgivers krav om test eller forevisning af coronapas?” Svar:

Det fremgår af bemærkningerne til L 94, at i forhold til, hvilken ansættelsesretlig sanktion der kan anvendes, er det ikke med lovforslaget hensigten at ændre på, hvordan en arbejdsgiver efter almindelige ansættelsesretlige og arbejdsretlige regler, grundsætninger og principper, herunder princippet om proportionalitet, kan reagere over for ansatte, som ikke følger arbejdsgivers anvisninger.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024