Hans Christian Schmidt
svarer
Benny Engelbrecht

Hans Christian Schmidt (V) spørger transportministeren, Benny Engelbrecht, om der er mulighed for, at virksomheder kan opnå erstatning, såfremt de mødes med kontraktretlige krav vedrørende køretøjer, som skulle have været leveret i perioden fra den 15. november 2021 til hjemlen er genetableret, og hvor køretøjets levering har måttet udsættes som følge af den manglende lovhjemmel.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 91, Spørgsmål 2
Vil ministeren oplyse, om der er mulighed for, at virksomheder kan opnå erstatning, såfremt de mødes med kontraktretlige krav vedrørende køretøjer, som skulle have været leveret i perioden fra den 15. november 2021 til hjemlen er genetableret, og hvor køretø­

jets levering har måttet udsættes som følge af den manglende lovhjemmel? Der henvises til høringssvar fra Dansk Bilbrancheråd (L91 – bilag 3).

Svar fra tirsdag den 23. november 2021
Vil ministeren oplyse, om der er mulighed for, at virksomheder kan opnå erstatning, såfremt de mødes med kontraktretlige krav vedrørende køretøjer, som skulle have været leveret i perioden fra den 15. november 2021 til hjemlen er genetableret, og hvor køretøjets levering har måttet udsættes som følge af den manglende lovhjemmel? Der henvises til høringssvar fra Dansk Bilbrancheråd. (L91 bilag 3).

Svar:

Som oplyst i høringsnotatet til lovforslaget, så kan det for så vidt angår spørgsmålet om erstatning oplyses, at offentlige myndigheder også kan være erstatningsansvarlige for de myndighedsfejl, som de er ansvarlige for – forudsat at de almindelige erstatningsretlige betingelser er opfyldt, herunder f.eks. at der kan godtgøres et økonomisk tab.

Hvis en køretøjsejer mener, at der er lidt et tab som følge af de uhjemlede regler om registreringssyn, kan der rettes henvendelse til Færdselsstyrelsen, som så vil forholde sig til den konkrete sag og tage stilling til, om der er grundlag for at erstatte tabet. Kan der ikke opnås enighed herom, kan et sådant krav i sidste ende indbringes for domstolene.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024