Carsten Kissmeyer
svarer
Dan Jørgensen

Carsten Kissmeyer (V) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, hvornår statens selskab Energinet forventer at have færdiggjort sin model for producentbetaling

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 53, Spørgsmål 31
Vil ministeren oplyse, hvornår statens selskab Energinet forventer at have færdiggjort sin model for producentbetaling, og dermed, hvornår Energinet forventer at kunne anmelde den til Forsyningstilsynet? Vil ministeren også oplyse, hvor lang tid Forsyningstilsynet forventes at bruge på at sagsbehandle og godkende Energinets model for producentbetaling og hvilke krav, der er for varsling over for elhandlere ved indførelse af den del af producentbetalingen, der evt. opkræves som indfødningstariffer?

Svar fra torsdag den 2. december 2021
For spørgsmålene om Energinets arbejde med modellen for producentbetaling og varslingskrav er der indhentet bidrag fra Energinet, der oplyser følgende, hvortil jeg kan henholde mig:

”En ny tarifmodel for producenter er en væsentlig og prioriteret opgave for Energinet, og Energinet arbejder efter, at den nye model kan træde i kraft fra 1. januar 2023. Energinet forventer i den forbindelse at udsende sin reviderede tarifmodel for producentbetaling i høring i januar 2022. Herefter vil metoden kunne anmeldes til Forsyningstilsynet inden udgangen af 1. kvartal 2022 med henblik på at skulle træde i kraft fra 1. januar 2023.

Elleveringsbekendtgørelsen gælder alene for elforbrugere, der følger således ikke af disse regler en frist for at varsle elproducenter om ændringer i deres indfødningstarif. Energinet udmelder hvert år i andet halvår niveauet for de enkelte tariffer i det følgende år. Udmelding af niveau for indfødningstariffen vil fortsat følge denne proces.” I forhold til spørgsmålet om Forsyningstilsynets forventede sagsbehandling og godkendelse af Energinets model for producentbetaling, så har Forsyningstilsynet oplyst en vejledende sagsbehandlingstid på ni måneder ved metodeanmeldelser, men modtages en fyldestgørende anmeldelse, og modtages denne så hurtigt som muligt vil Forsyningstilsynet bestræbe sig på en kortere sagsbehandlingstid. En kortere sagsbehandlingstid er dog afhængig af anmeldelsens indhold og kvalitet, samt Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet Holmens Kanal 20 1060 København K T: +45 3392 2800 E: [email protected] www.kefm.dk eventuelle nødvendige tilpasninger af eksisterende metoder. Forsyningstilsynet kan hertil genbekræfte, at tilsynet vil gøre alt, hvad de kan, for at en ny model for producentbetaling kan træde i kraft 1. januar 2023.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024