Carsten Kissmeyer
svarer
Dan Jørgensen

Carsten Kissmeyer (V) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, om regeringens statsstøtteudvalg har vurderet andre mulige modeller for en fortsættelse af udligningsordningen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 53, Spørgsmål 38
Vil ministeren oplyse, om regeringens statsstøtteudvalg har vurderet andre mulige modeller for en fortsættelse af udligningsordningen?

Svar fra søndag den 12. december 2021
Regeringens statsstøtteudvalg er et embedsmandsudvalg, der rådgiver centraladministrationen i konkrete spørgsmål om statsstøtte, fx når der er tvivl om, hvorvidt påtænkt lovgivning eller initiativer til støtteordninger indeholder statsstøtte. Statsstøtteudvalget har i den forbindelse forholdt sig til en finanslovsfinansieret videreførelse af udligningsordningen og en forlængelse af overgangsordningen, men ikke andre mulige modeller for finansiering af de omkostninger som udligningsordningen dækker. Klima-, Energi, og Forsyningsudvalget er orienteret om statsstøtteudvalgets konklusion i brev til udvalget af 23. november 2021.

Jeg vil hertil fremhæve, at Energistyrelsen har foretaget en grundig statsstøtteretlig vurdering af muligheden for en finanslovfinansieret forsættelse af udligningsordningen og – ligesom statsstøtteudvalget – konkluderet, at der en risiko for, at Europa-Kommissionen vil afvise at godkende ordningen. I forbindelse med den opfølgende politiske aftale om overgangsordningen har Energistyrelsen i øvrigt overvejet forskellige modeller som dog af forskellige årsager ikke var anvendelige, fx på grund af statsstøtteregler. For så vidt angår mulighederne for at finde en ny ordning bemærkes det, at hvis Europa-Kommissionen i forbindelse med en statsstøttesag, f.eks. i forbindelse med anmeldelse af en ny ordning, finder, at den gældende udligningsordning er uforenelig med statsstøttereglerne bagudrettet, vil tidligere udbetalt støtte som udgangspunkt skulle betales tilbage.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024