Martin Geertsen
svarer
Magnus Heunicke

Martin Geertsen (V) spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, om ministeren vil være indstillet på at udskyde lovforslagets vedtagelse til efter nytår med henblik på, at udvalget kan få belyst konsekvenser af ændringsforslag m.v. ved en teknisk gennemgang

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 85, Spørgsmål 13
Vil ministeren i lyset af spørgsmål om teknisk bistand og ændringsforslag, som måtte blive stillet som opfølgning herpå, være indstillet på at udskyde lovforslagets vedtagelse til efter nytår med henblik på, at udvalget kan få belyst konsekvenser af ændringsforslag m.v. ved en teknisk gennemgang? Og i benægtende fald, hvorfor ikke?

Svar fra tirsdag den 14. december 2021
”Vil ministeren i lyset af spørgsmål om teknisk bistand og ændringsforslag, som måtte blive stillet som opfølgning herpå, være indstillet på at udskyde lovforslagets vedtagelse til efter nytår med henblik på, at udvalget kan få belyst konsekvenser af ændringsforslag m.v. ved en teknisk gennemgang? Og i benægtende fald, hvorfor ikke?” Svar:

Sundhedsministeren ønsker at imødekomme Martin Geertsens anmodning om udskydelse af 2. og 3. behandling af lovforslag nr. 85 om ændring af sundhedsloven, lov om elektroniske cigaretter m.v. og lov om tobaksvarer m.v. (Mellemkommunal refusion for kommunale sundhedsydelser til borgere på sociale botilbud m.v. og tilpasning af gebyrmodellerne for produkter omfattet af lov om elektroniske cigaretter m.v. og lov om tobaksvarer m.v.) til primo 2022. Det indstilles samtidig, at Sundhedsudvalgets betænkning over lovforslaget udskydes tilsvarende.

Imødekommelse af anmodningen om udskydelse af 2. og 3. behandling skal ses i lyset af, at det er vigtigt for sundhedsministeren, at alle partier og ordførere vurderer, at de har et tilstrækkeligt grundlag til at tage stilling til lovforslag nr. 85 samt ændringsforslag.

Nye datoer for 2. og 3. behandling af lovforslag nr. 85 vil blive fastlagt. Sundhedsministeren vil indkalde ordførerne til teknisk gennemgang af relevante dele af lovforslaget og ændringsforslag i begyndelsen af 2022, herunder konsekvenser af evt. ændringsforslag om friplejeboliger.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024