Liselott Blixt
svarer
Magnus Heunicke

Liselott Blixt (DF) spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, om det er muligt at indføre en gebyrmodel for tobakssurrogater, hvor gebyret deles ud fra, hvor mange forskellige typer af produkter de forskellige producenter sender på markedet, og hvor længe de bliver der, så gebyret afspejler myndighedernes omkostning på markedsovervågning frem for den model, der er foreslået i lovforslaget, hvor gebyret for tobakssurrogater inkluderes i den eksisterende gebyrmodel for tobaksvarer, der opkræves af producenter og importører efter markedsandele

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 85, Spørgsmål 16
Ministeren bedes redegøre for, om det er muligt at indføre en gebyrmodel for tobakssur­

rogater, hvor gebyret deles ud fra, hvor mange forskellige typer af produkter de forskellige producenter sender på markedet, og hvor længe de bliver der, så gebyret afspejler myndighedernes omkostning på markedsovervågning frem for den model, der er foreslået i lovforslaget, hvor gebyret for tobakssurrogater inkluderes i den eksisterende gebyrmodel for tobaksvarer, der opkræves af producenter og importører efter markedsandele.

Svar fra mandag den 10. januar 2022
” Ministeren bedes redegøre for, om det er muligt at indføre en gebyrmodel for tobakssurrogater, hvor gebyret deles ud fra, hvor mange forskellige typer af produkter de forskellige producenter sender på markedet, og hvor længe de bliver der, så gebyret afspejler myndighedernes omkostning på markedsovervågning frem for den model, der er foreslået i lovforslaget, hvor gebyret for tobakssurrogater inkluderes i den eksisterende gebyrmodel for tobaksvarer, der opkræves af producenter og importører efter markedsandele.

” Svar:

Til brug for min besvarelse har jeg indhentet bidrag fra Erhvervsministeriet og Sikkerhedsstyrelsen, der oplyser følgende:

”Om der kan indføres en gebyrmodel for tobakssurrogater, hvor gebyret deles ud fra, hvor mange forskellige typer produkter, producenterne sender på markedet og hvor længe produkterne bliver på markedet, afhænger af, om der kan etableres et retvisende og transparent datagrundlag. Modellen vil sandsynligvis være mulig at etablere, men det vurderes at være uhensigtsmæssigt, jf. svar på spørgsmål 15.

Derudover kan det tilføjes, at Sikkerhedsstyrelsens omkostninger til kontrol- og markedsovervågning ikke direkte afspejler antallet af anmeldte produkter, da indsatsen samtidig er målrettet de ulovlige produkter. Udbyderne af de gebyrbelagte produkter vil således opnå en markedsfordel, når udbuddet af ulovlige produkter begrænses via en målrettet kontrolindsats. Derfor vurderes det rimeligt at fordele gebyret ift. markedsandele.” ./.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024